О нама

Удружење „Друштво геоморфолога Србије“  је невладино и непрофитно  удружење, основано на неодређено време ради остваривања циљева у области геоморфологије, као и сродних дисциплина. Најважнији циљеви Друштва су промовисање, повезивање, усaвршавање и унапређивање геоморофолошких истраживања у Србији, као и представљање геоморфолога Србије у међународним савезима и удружењима.

Чланови Друштва су стручњаци из области геоморфологије, професори, истраживачи  и студенти Универзитета   у  Београду,   Универзитета   у  Новом Саду и  Научних института.

Друштво промовише своје активности кроз учешће у научно-популарним радионицама, јавним предавањима, oрганизације пројеката у области едукације ученика основних и средњих школа, студената као и кроз удруживање са другим сродним друштвима. 

Иако релативно младо, Друштво се може похвалити Признањем Центра за промоцију науке (за унапређење  и промоцију  науке), Захвалницом Српског геолошког  друштва (за учешће  у активностима Друштва), као и Захвалницом Природњачког центра Србије - Свилајнац (поводом обележавања прве годишњице рада, а за учешће у научном делу програма обележавања годишњице).

on 24 фебруар 2016
Погодака: 772